Zum Inhalt springen
Startseite » Blog » Marknadsvärde för Bitcoin kan överstiga 300 biljoner dollar, säger Max Keizer

Marknadsvärde för Bitcoin kan överstiga 300 biljoner dollar, säger Max Keizer

Den populära bitcoin-tjuren och marknadsanalytikern Max Keizer har hävdat att bitcoins börsvärde kan överstiga 300 biljoner dollar i framtiden, vilket förutsäger att flaggskeppskryptovalutan kan överträffa amerikanska dollar och bli världens reservvaluta.

Delade bitcoin-tjuren en Morgan Stanley-rapport

I ett nytt avsnitt av Keizer Report on RT, först upptäckt av Daily Hodl, delade bitcoin-tjuren en Morgan Stanley-rapport med sina över 4 miljoner abonnenter på videodelningsplattformen YouTube och hävdade att bitcoin skulle kunna bli ett livskraftigt alternativ till guld som en värdeförråd och till US-dollar som ett bytesmedel.

Per Keizer har investerare två alternativ: att använda fiat-valuta för att dra nytta av dess brist på volatilitet, men inför en „garanterad“ förlust av köpkraft, eller använda bitcoin och hantera dess volatilitet samtidigt som de drar nytta av en „garanterad“ vinstköpskraft.

Marknadsanalytikern påpekade också att bitcoin stängde in på marknaden för ädelmetaller och förutspådde att kryptovalutan kommer att ta silvers marknadsvärde under de närmaste månaderna, samtidigt som det kommer halvvägs till guldets börsvärde senare i år. När BTC har gått förbi guld, sa han, „bara dollaren är kvar.“

Han sa att den amerikanska centralbanken för inflation influerade tillgången på den amerikanska dollarn, vilket är „inte särskilt robust.

“ Dollaren kommer, ”sade han,” att decimeras när Bitcoin dominerar och blir den globala världsreservvalutan som vi förutspådde. Morgan Stanley vaknar äntligen upp till detta. ”

När BTC stiger förbi guld och utmanar

När BTC stiger förbi guld och utmanar världens reservvaluta förutspådde Keizer att dess värde skulle kunna stiga meteoriskt.

Jag antar att det går mycket högre eftersom det måste ersätta guld. Det måste ersätta den amerikanska dollarn. Den totala adresserbara marknaden (TAM) för Bitcoin är 300 biljoner dollar. Det är nu på 1 biljon dollar. Härifrån måste det gå 300 gånger. Äga det eller ha kul att vara fattig.

Bitcoin har ofta kallats guld 2.0, eftersom kryptovalutan används som en säkring mot potentiell valutaförlust och hyperinflation. Miljardinvestören Jeffrey Gundlach, VD för DoubleLine Capital, har avslöjat att medan han fortfarande är en långsiktig dollarbjörn och guldtjur ser bitcoin som en bättre satsning efter att ha vänt neutral mot både amerikanska dollar och guld.

Analytiker på Goldman Sachs har förra veckan rapporterat att både bitcoin och guld har en specifik roll att spela i investerarnas portföljer och som sådan kommer bitcoin inte att ta över guldets börsvärde, och inte heller gör guld flaggskeppets kryptovaluta irrelevant.