Zum Inhalt springen
Startseite » Blog » Zuid-Koreaanse rechtbank stuurt nep-Crypto Exchange Chiefs naar de gevangenis.

Zuid-Koreaanse rechtbank stuurt nep-Crypto Exchange Chiefs naar de gevangenis.

In wat een vurige week is geweest voor Zuid-Koreaanse crypto-uitwisselingen, zijn de CEO en de uitvoerend directeur van een legitiem uitziend handelsplatform naar de gevangenis gestuurd voor respectievelijk drie en twee jaar – nadat een rechtbank hen schuldig heeft bevonden aan het duperen van investeerders met een nep-uitwisseling.

Een tak van het Hooggerechtshof in Seoel veroordeelde de mannen, met de achternaam Choi en Park (voornamen die om juridische redenen werden ingehouden), voor het runnen van een „nep“ cryptoasset handelsplatform en het stelen van de fondsen van de beleggers.

De mannen creëerden een handelsplatform met de naam Komid, waarvan de website nog steeds online is en er niet anders uitziet dan vele boven-board Zuid-Koreaanse crypto-interfaces. De site waarschuwt echter voor serverfouten en is sinds begin 2019 niet meer geüpdatet met nieuwe nieuwsberichten.

Het hof hoorde hoe Choi en Park klanten toestonden om fictieve stortingen in Koreaanse gewonnen (KRW) en grote cryptoassets Bitcoin Future te maken, maar vulde de rest van het platform met valse informatie over token listings, gefabriceerde handelsvolumecijfers en details van fictieve handel.

Komid bood ook voortvarend handelaren loyaliteitspunten aan die het zei dat ze konden worden ingewisseld voor contant geld of penningen.

De mannen waren in een eerder proces veroordeeld voor fraude, maar gingen in hoger beroep, waarbij de zaak uiteindelijk bij het Hooggerechtshof terecht kwam.

De Hoge Raad bevestigde de oorspronkelijke schuldveroordelingen en de Komid-hoofden werden veroordeeld voor fraude, verduistering en het verbergen van de bedrijfskostengegevens van het bedrijf voor de autoriteiten.

Het nieuws komt een dag nadat de politie een inval heeft gedaan in de kantoren van high-profile, in Seoul gevestigde crypto-ruilmachine Coinbit te midden van beschuldigingen van prijsmanipulatie. Vandaag beweerde een krant dat de de facto CEO van de beurs dreigde werknemers te vermoorden en te verminken – door hen te bevelen neptransactietransacties uit te voeren en hen te chanteren om hem geld te geven.