Agencija za privatizaciju će početi sukcesivno sa raspisivanjem javnih poziva za privatizaciju medija po skraćenoj proceduri
Countries MoM Serbia
0 1149
Autor: Fairpress

Članak preuzet s portala ndnv.org

Agencija za privatizaciju narednih dana će početi sukcesivno sa raspisivanjem javnih poziva za privatizaciju medija, a imajući u vidu da je rok za njihovu prodaju do 1. jula, što je za malo više od mesec dana, biće primenjene skraćene procedure za završetak procesa privatizacije, rečeno je Danasu u toj agenciji. S obzirom na zakonske rokove, Agencija za privatizaciju intenzivno radi na kompletiranju dokumentacije potrebne za raspisivanje javnih poziva za privatizaciju medija iz portfelja Agencije.

Podsetimo, Zakonom o javnom informisanju i medijima propisan je krajnji rok za izlazak države iz vlasništva u medijima do 1. jula ove godine, a na spisku je više od 70 medija. Akcije medija za koje ne bude zainteresovanih biće ponuđene zaposlenima, a

ukoliko i oni ne prihvate ti mediji će biti ugašeni. Mediji sa negativnim kapitalomnajverovatnije će otići u stečaj. Do kašnjenja sa raspisivanjem javnih poziva za prodaju medija došlo je, jer osnivači medija, uglavnom lokalne samouprave, koji su bili dužni da dostave neophodnu dokumentaciju i donesu odluku o modelu privatizacije, to nisu uradili na vreme.

I dalje postoji određeni broj medija koji to još nije učinio, ali u Agenciji za privatizaciju nisu želeli da navedu koliko je takvih i o kojima je konkretno reč. Vlada Srbije, inače, prihvatila je juče predlog Ministarstva privrede da se za 17 firmi od strateškog značaja produži rok za privatizacija za godinu dana, među kojima je od medija jedino Politika.

Comments

comments

WordPress Lightbox Plugin