UNCUT: Горан Михајловски
Latest Macedonia Uncut
0 944
Autor: Ana Hećimović

 

Интервјуто го водеше: Анета Ристеска

Горан Михајловски  e македонски новинар кој својата кариера ја започна во 1989 година во дневниот весник „Вечер“, каде работеше сè до 2000-та година, (последните две години и како уредник).
Потоа, со група новинари го основа дневниот весник „Вест“, чиј прв број излезе на 5 јули 2000 год., а беше негов уредник сè до крајот на 2015-та година, кога замина поради одлука на издавачот „МПМ“ да не му биде продолжен договорот.
За овој период „Вест“ важеше за најтиражен дневен
 весник во Македонија.
Автор е на колумната „Сакам да кажам“, која непрекинато излегува секоја сабота, од 12 јануари 1991 година, а која критички ги опсервира сите дневно-политички случувања во Македонија, без да штеди ниту една страна. Колумната е отпечатена во четири книги, и важи за една од најчитаните страници во Македонија. Сега е достапна и на новоотворената „Платформа за слободумни“ на Михајловски, на сајтот „Сакам да кажам“.

 

Comments

comments

WordPress Image Lightbox Plugin