LATEST POSTS

Напаѓачите на Душан Миљуш ѝ биле познати на полицијата непосредно после нападот?!

Во ексклузивно интервју за „Fairpress – UNCUT“, новинарот на „Јутарњи лист“, Душан Миљуш, открива дека полицијата, истата ноќ, после нападот, го знаела идентитетот на двајцата мажи кои го нападнале. Пред неколку години, во Општинскиот суд ми пријде еден полицаец и ми рече дека ноќта кога ме претпаа, тој бил на должност, и дека еден ден, кога ќе замине во пензија, ќе ми каже, што всушност се случило тогаш. Миљуш, потсетуваме, пред девет години, (2008 година), беше брутално нападнат пред зградата во која живее. Имал среќа, вели, што неговиот сосед, недалеку од местото на нападот, го чистел својот камион, го видел напаѓањето, ја грабнал шипката за монтирање гуми и почнал да трча кон напаѓачите. Тој, всушност, ги преки-

Автор: М. Подумљак и A. Hećimović. Фото: Facebook/Душан Миљуш

­

нал во извршувањето на она што наумиле. Душан..

CENSORED

0 644
Дванаесет животи згаснаа во борбата за слобода на говорот. Fairpress го изразува своето најдлабоко сочуство до семејствата, колегите и пријателите на жртвите од нападот...

0 1133
Ова е пост напишан од македонскиот блогер Рибаро, објавен на 13-ти Декември 2014 година Видеото „Ти се Македонија – Проект на студентите на Р. Македонија“,...

MoM

0 274
Автор: Зоран Иванов Текстот е објавен на интернет страницата: www.proverkanafakti.mk 10 ноември, 2016 Неколкуте мали новинарски истражувачки енклави го белат образот на актуелното македонско новинарство. Тие...

0 221
Автор: Ѕвездан Георгиевски Текстот е објавен на интернет страницата на „Призма“, 27 јуни, 2016 Сликата на македонското новинарство денес: малку цинизам за распаѓањето на Унијата, малку...

0 267
Автор: Ѕвездан Георгиевски Текстот е објавен на интернет страницата на „Призма“, 30 мај, 2016 Според систематизациите на нашите медиуми позицијата уредник е работно место, а...

0 703
Текст автори Срѓан Стојанчов објавени од Радио Слободна Европа 7. октомври 2014. Да се забрани платеното политичко рекламирање и државното огласување во медиумите, радијата и телевизиите да...

STAY CONNECTED

COUNTRIES

0 64
Во ексклузивно интервју за „Fairpress – UNCUT“, новинарот на „Јутарњи лист“, Душан Миљуш, открива дека полицијата, истата ноќ, после нападот, го знаела идентитетот на...

0 222
Здружението на новинарите на Македонија, го поддржа штрајкот на новинарите, и нагласува дека силно ги поддржува и напорите на Самостојниот синдикат на новинари и...

0 276
Сите индикатори укажуваат на тоа дека во Македонија се случува состојба на освоени, впрегнати медиуми, кои имаат една единствена цел - место јавниот интерес,...

WordPress Image Lightbox Plugin