Završen treći Podgorički novinarski forum – Nikolaidis dobitnik godišnje nagrade za doprinos profesionalnom novinarstvu Miodrag Vukmanović
Countries MoM Montenegro
0 1034
Autor: Fairpress
Članak prenesen s portala pnf.me

PODGORICA – Crnogorski novinar i publicista Andrej Nikolaidis dobitnik je godišnje nagrade za doprinos profesionalnom novinarstvu „Miodrag Vukmanović“ za tekst „Porijeklo naših vrsta: zločinci su ubijali, pobjednici krali, mediji lagali““ koji je objavljen na portalu žurnal.ba.

Nagrada mu je uručena u četvrtak veče na zatvaranju trećeg Podgoričkog novinarskog foruma, na čiji je konkurs pristiglo više od 130 radova iz 60 redakcija i šest zemalja regiona, koje je ocijenio devetočlani međunarodni žiri.

Svečana dodjela godišnje nagrade za doprinos profesionalnom novinarstvu “Miodrag Vukmanović”, kao i nagrade za najbolji rad iz oblasti pisane riječi i audio-vizuelnog novinarstva, tradicionalno je treću godinu za redom održana u četvrtak Hotelu Best Western Premier u Podgorici.

Prva nagrada u kategoriji radio-televizijskog stvaralaštva pripala je novinaru Televizije Crne Gore Mirku Boškoviću za serijal „Mehanizam – Obećana zemlja“.

Jednoglasno, prva nagrada za najbolje autorsko djleo pisane riječi uručena je Antidot timu koji čine Miloš Ćirić, Snežana Čongradin i Marko Stojanović sa tekstom „Opstrukcija istine: Treći metak i politička pozadina atentata na Zorana Đinđića“. Žiri je dodijelio

i specijalnu nagradu za životno djelo novinaru Politike Bošku Jakšiću.

Posebna priznanja

Posebna priznanja za najbolji rad u oblasti RTV novinarstva dobili su i Marija Arnautović, Radio Slobodna Evropa, Sarajevo, Bosna i Hercegovina sa radom „Trajno privremeni“; Nataša Baranin sa dokumentarnim filmom Velika veliki zločin koji je emitovan na Javnom servisu Crne Gore; Tim Rakonjac, Andrijašević, Adamović i Terzić sa dokumentarnim filmom“ Crna Gora u prvom svjetskom ratu“ koji je takođe emitovan na Televiziji Crna Gora i Selma Boračić, Bosna i Hercegovina redakcija Radio Slobodna Evropa sa radom „Smiraj za sina, oca i djeda“.

U kategoriji radova pisanog novinarstva izdvojeni su radovi Slobodana Jovanovića „Crkveni sporovi u Crnoj Gori: Stoljeće političkih zloupotreba religije“ koji je objavljen na portalu Anti mreža-Antidot i Draško Đuranović sa serijom tekstova o spornim poslovima u Opštini Budva – „Poslovi „teški“ skoro sedam miliona“, objavljenim u Pobjedi.

Uroš Skerl Kramberger sa portala Dnevnik.si iz Slovenije izdvojen je za seriju testova o emigrantskoj krizi, a Faruk Vele iz bosanskohercegovačkog Dnevnog avaza za tekst „Bakir Bay počni se konačno baviti Bosnom!“

Comments

comments

Similar Articles
WordPress Lightbox Plugin